Automotive

De automotive-industrie stelt de allerhoogste eisen aan zowel toeleveranciers als de onderdelen en halffabricaten die zij leveren. Zowel Akaplast als de producten die Akaplast produceert voldoen aan de allerhoogste eisen die automotive-sector stelt. Dit wordt gerealiseerd door een combinatie van een hoge mate van automatisering binnen het productieproces in combinatie met afwerking en kwaliteitscontroles door vakkundig opgeleid personeel. Akaplast mag zich dan ook rekenen tot het select aantal leveranciers die thermisch- en vacuüm gevormde kunststof onderdelen mogen leveren voor voertuigen van verschillende bekende automerken. 

Verschillende bedrijven uit de automotive-sector laten onderdelen voor zowel het interieur als het exterieur van voertuigen door Akaplast ontwikkelen en produceren. Akaplast heeft een uitstekend track-record op het gebied van kwaliteit, productiecapaciteit, doorlooptijden, opslagcapaciteit en toeleveringszekerheid. Daarbij is de uitval- of het afwijkingspercentage zoals de automotive-standaard voorschrijft

Naast onderdelen voor het interieur en exterieur van voertuigen, levert Akaplast ook producten die voor klant-specifieke aanpassingen en indeling van voertuigen gebruikt wordt. Te denken valt bijvoorbeeld aan kunststof taxi-bebording voor op het dak van taxi’s en de behuizing voor camerasystemen die op het dak van dienstauto’s geplaatst kunnen worden voor geautomatiseerde kentekenherkenning en parkeercontroles.