Al ruim 20 jaar akaplast

In de ruim twintigjarige bestaansgeschiedenis van Akaplast is het thermische vacuümvormingsproces tot in de kleinste details geperfectioneerd. Dankzij de hoge mate van automatisering realiseert Akaplast een constante hoogwaardige productkwaliteit en kostenefficiëntie. Al onze producten zijn ‘Made in Holland’, iets waar we met recht trots op zijn. 

Akaplast is in ruim 20 jaar tijd uitgegroeid tot hofleverancier van toonaangevende bedrijven in onder andere de machinebouw-, automotive- en land- en tuinbouwsector. Onze klanten waarderen vooral het directe en persoonlijke contact omdat onze organisatie ondanks de sterke groei nog steeds gerund wordt door circa 30 vakmensen. 

 

Tweede productielocatie

Vanwege de sterke groei opent Akaplast in 2019 een nieuwe productie- en opslaglocatie op een steenworp afstand van het pand dat Akaplast al sinds eind jaren ’90 gebruikt. Daarmee worden zowel de productie- als opslagcapaciteit meer dan verdubbeld. 

De succesvolle formule van Akaplast zit in het feit dat Akaplast in staat is om het productieproces aan te passen op iedere gewenste seriegrootte. Of het nu om een kleine- of zeer grote oplage gaat, de kosten per uiteindelijk product zijn ten aller tijden concurrerend door onze innovatieve en efficiënte productiemethoden. Daarbij biedt Akaplast een zeer ruime keuze uit materiaalsoorten, zijn eindproducten snel leverbaar en is het gebruikte materiaal 100% recyclebaar. Tot slot beschikt Akaplast over één van de grootste thermische vacuüm-vormingsmachines in de markt, waarmee producten gevormd kunnen worden ter grote van een personenauto. 

Uitbreiding productiecapaciteit

Akaplast heeft recent geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit voor het zogenaamde twin-sheet vormen. Bij twin-sheet vormen worden 2 platen gebruikt met een boven- en onder matrijs. Hierdoor is Akaplast in staat om ook holle producten zoals bijvoorbeeld watertanks te produceren. Andere veel voorkomende toepassingen zijn pallets en de bekende Dixie-toiletten.

De nieuwe machine die Akaplast hiervoor in gebruik heeft genomen kan daarnaast ook het ‘high-pressure vormen’. Door toevoeging van perslucht boven het product is een veel grotere detaillering van het eindproduct mogelijk en is het uiterlijk van het eindproduct te vergelijken met spuitgietproducten.

Tenslotte is het op de nieuwe machine mogelijk om platen te verwerken met een (glas)vezel structuur in zich. Hoge stijfheden met relatief licht gewicht en een goede impactresistentie behoren hiermee tot de mogelijkheden.